6 μελιτζάνες μακρόστενες μεν, αλλά όχι πολύ λεπτές
3 κρεμμύδια
4 ώριμες ντομάτες
6 σκελίδες σκόρδο
1-2 μέτριες πατάτες
1 μάτσο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
1 κούπα ελαιόλαδο
Αρωματικός Δυόσμος Send-A-Scent
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες χωρίς να αφαιρέσουμε τελείως το κοτσάνι τους και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι διαμπερώς με δυο κάθετες μαχαιριές χωρίς να τις χωρίσουμε. Τις βάζουμε αν θέλουμε για περίπου ένα μισάωρο σε ελαφρύ αλατόνερο να ξεπικρίσουν.
Για τη σάλτσα: Σε βαθύ τηγάνι ή σε ρηχή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα λεπτοκομμένα κρεμμύδια με το μισό ελαιόλαδο. Όταν μαραθούν και γίνουν διαφανή, προσθέτουμε τα σκόρδα και την τριμμένη ντομάτα. Βράζουμε τη σάλτσα μας σε μέτρια θερμοκρασία για κανένα τέταρτο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό και τον αρωματικό δυόσμο Send-A-Scent. Αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις και αποσύρουμε.
Παράλληλα μπορούμε να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει, στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά, γυρίζοντάς τις απ’ όλες τις πλευρές. Πρέπει να μαλακώσουν ελαφρά και να ανοίγουν για να βάλουμε τη γέμιση. Έτσι, ενώ στην αρχή η θερμοκρασία είναι υψηλή , χαμηλώνουμε σε μέτρια για να μη καούν. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Τις τοποθετούμε σε ταψάκι κατάλληλου μεγέθους, τις ανοίγουμε και τις γεμίζουμε με όση γέμιση χωρέσουν τα ανοίγματά τους.
Καθαρίζουε τις πατάτες, τις κόβουμε και αφού τις ανακατέψουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στις μελιτζάνες. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα τα υλικά στο ταψί μας και το βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στην πρώτη σχάρα από κάτω.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή ως ότου μελώσει η σάλτσα και ψηθούν εντελώς τα κρεμμυδάκια και οι μελιτζάνες μας.
Καλή επιτυχία!
Off