Στην Ελλάδα όταν θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο και νόστιμο, σχεδόν πάντα αναφερόμαστε στο σουβλάκι. Το γνωρίζουμε στην κλασική του μορφή, συνήθως με κρέας χοιρινό και με άρωμα από τζατζίκι, αλλά μπορεί να μεταμορφωθεί με τρόπο… εναλλακτικό. Τολμήστε να το φτιάξετε στο σπίτι με κοτόπουλο, μοσχάρι, λαχανικά ή ψάρι.
Στην συνέχεια σας δίνουμε την παραδοσιακή συνταγή:
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
- Αλάτι-πιπέρι
- Σκόρδο
- Κρητικό Αρωματικό Θρούμπι Send-A-Scent
- Λεμόνι, κρεμμύδι και πίτες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόψτε το χοιρινό κρέας σε μπουκιές. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το κρέας, το λάδι, τρίψτε την τομάτα, την πιπεριά και το κρεμμύδι, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο τριμμένο και το Κρητικό αρωματικό θρούμπι Send-A-Scent. Ανακατέψτε και αφήστε την μαρινάδα με το κρέας στο ψυγείο για μια βραδιά. Την επόμενη μέρα περάστε το μαριναρισμένο κρέας σε καλαμάκια για σουβλάκι. Ανάμεσα περάστε και τις πιπεριές, και φέτες κρεμμύδι. Ψήστε στα κάρβουνα ή στο grill. Στάξτε λίγο λεμόνι στο ψημένο κρέας. Στο τέλος ψήστε τις πίτες να ροδίσουν.
Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τις πίτες (αν θέλετε προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ντομάτα και τζατζίκι στο πιάτο) και απολαύστε ένα μοναδικό ελληνικό γεύμα.
Καλά σας όρεξη !!!
Off